Díky Tonicovi a jeho tipům už pár dnů mám letenky i na rok 2024. Jak jste na tom vy? Považuju je za značně spekulativní a přímo doufám v nějaké změny, aby se staly flexibilními. Leden Praha-Lisabon-Madrid (TP+ Portugália Airlines) Madrid-Lisabon (Portugália Airlines by TP) Lisabon-Praha (TP) Vídeň-Dammán-Vídeň (W6) za 40 €, poměněno a je z toho flex Únor Praha-Istanbul-Kapské Město a zpět (TK) Březen Praha-Istanbul-Soul a zpět (TK) Březen Vídeň-Jerevan-Vídeň (W4) na Velikonoce za 40 €, taky flex Doplněno: 2.6.2022  .

Vaše lety 2024

Založil ve fóru Co se nevešlo

Mně pomáhá chlast, střízlivá nelétám.

5 Citovat

Azul, ja jsem na tom uplne stejne, jednak nedokazu usnout v sede, kdyz nahodou nekdy upadnu do komatu, tak jsem z toho stejne cela polamana, prdel a nohy me boli uz po hodine v letadle, proste pokazdy me to uplne vyridi. Proste pro me je ta cesta za trest, zadnej relax jako pro ty typy, co si to uzivaji. Casovy posuny taky tezko snasim, cim starsi, tim horsi. Resim to trochu jako Sue, pokud to jde, tak se pred letem nacamram vinem (panaky nepiju a po pive nechci chodit v letadle na zachod), aby mi to pomohlo aspon trochu v tom letadle omdlit, zase to nesmim prehnat, aby mi nebylo blbe, pak je zase blby ta faze strizliveni, kdyz prijde v prubehu letu, pak clovek nesmi bejt nalitej jeste po priletu, pokud potom ridi auto, no proste je to slozity ... Potrebovala bych, aby uz konecne vynalezli teleport.

1 Citovat

No a ted si predstav, ze ke vsi ty bide mi jeste nechutna alkohol🙈 to je fakt tezkej zivot.... teleport by nebyl spatnej.

Lorde, dik za tip na ta sluchatka, asi by se mi hodila i na normalni spani doma.

0 Citovat

Ala napsal(a):

Romane, to nemusíš řešit, prostě pokud se nechceš honit jak nadmutá koza a týden ti připadá málo na to, aby ses kvůli tomu kodrcal někam do tramtárie na druhej konec světa, tak prostě tímhle způsobem cestovat nebudeš. Nejsou to žádný závody, i když zrovna tohle vlákno tak působí. Pro někoho jsou důležitý nalítaný míle a jejich velkej počet, jinej si zase radši na místě dá víc času a pomalejší tempo a nehoní se za počtem razítek v pasu.

Cestuj tak, jak to vyhovuje tobě a podle svých vlastních možností (třeba těch 25 dnu dovolene).

 

Nejde o cestě někam do Polynésie na 3 dny. Toto je otázka peněz. Mě naopak zajímá otázka času. Lidi létají třeba každý měsíc někam, chapu  , že počítají do toho i víkendy a svátky. Jen když dam příklad od @Jiri Sindelar tak — (letos Gronsko 9 dni, Korea 9 dni, Indonesie 16 dni)

s toho lety pátek - neděle. Takže máme 6 dovolené a 4 víkendy. Takže Grónsko 6 dov. Korea 6 dov. Indonésie 11 dov. S toho už mám 23 dovolené. U toho menší cesty třeba jen pátek neděle a máme hotovo — 25. Takže 3 delší cesty a dvě kratší + Velikonoce a Vánoce. 
Každopádně je to min než se občas někdo chlubí.
docela závidím těm lidem co mají toho času více, proto mě zajima co dělají 🙃 

0 Citovat

Nic... Máme hotovo;-)

2 Citovat

Tak k řádné zaměstnanecké dovolené, která zpravidla činí 20-25 dnů, je možné i pár dnů přidat.

  • Možná lze u vás v práci pracovat přes státní svátek a to volno pak použít v jiný den.
  • Možná firma nabídne volné dny navíc za odpracované roky
  • Je možný zajít v pátek ráno na dárcovský odběr krve a odpoledne už se blížit vlakem či autobusem k letišti (radši žádné náročnější výkony)
  • Někdo si může dát home office v zahraničí, někdo pouze na území Česka, někdo ani to ne.
  • Můžete doplnit i další způsoby, jak si více nadstavit volno pro delší cestování.
2 Citovat

@Azul @Ala Cestuju letadlem i vlaky moc ráda, ale mám to stejně, prakticky nespím a prostě to cítím. A od zkušenosti z loňského roku kdy měl můj mladý a zdravý manžel po nočním letu na přestupu záchvat a projeli jsme se sanitkou (z které si nic nepamatuje) to ani extra pokoušet nehodlám (je nebezpečí, že by se to u něj opakovalo). O medikaci premýšlím taky, mimo Kinedrylu mě napadl už jen melatonin, ale jeho účinky mi přijdou trochu slabé. Na předpis nic nemáme. Další tipy také ocením, ale alkohol nee, kvalita spánku je pak horší, takže pijem jen na chuť.

Trochu offtopic, pardon. (My jen PRG-DEL přes IST a 4 lety po Indii, na podzim snad PRG-NBO, zpět z KGL. My jsme cestovatelský paradox, jsme rádi i doma :))

0 Citovat

Romane, způsoby jsou různé. Můj manžel je běžnej zaměstnanec s 25 dny dovolené plus jim v práci dávají hromadně volno mezi vánoci a silvestrem. Procestujeme ročně mnohem víc pracovních dnů a on to řeší tak, že si vždycky v tom měsíci třeba 1-2 dny nadělá, takže mu ta dovolená potom vyjde. Někdo si třeba domluví neplacené volno, prostě to záleží na domluvě se zaměstnavatelem, jak to kde jde nebo nejde udělat. No a spousta lidí nejsou zaměstnanci, takže je jen na nich, jak si svojí práci organizujou, já třeba neřeším počet dnů, ale mojí práci za mě nikdo neudělá, takže než někam odjedu na delší dobu (víc než týden), tak makám jak debil, abych měla všechno hotové, a po příjezdu zase makám jak debil na tom, co se mi tam za tu dobu nahromadilo.

0 Citovat

Jinak já taky závidím lidem čas, hlavně že třeba někdo jede na několik měsíců, to si bohužel kvůli práci nemůžu dovolit, pro mě je maximum ani ne 3 týdny v kuse.

Nebo že někdo může využívat levný letenky koupený třeba měsíc předem nebo nějaký last minute nabídky, to u mě nepřipadá do úvahy.

Jedině až v důchodu.

No prostě každej to má nějak a podle toho se musí zařídit.

0 Citovat

@Ala "Jinak já taky závidím lidem čas, hlavně že třeba někdo jede na několik měsíců, to si bohužel kvůli práci nemůžu dovolit"

 

Tak jsme na tom stejně, docela přemyšlím i o změně zaměstnaní a povolaní :)

0 Citovat

Tak někdo si těch několik měsíců volna udělá třeba právě při střídání zaměstnání. To u mě nehrozí, takže si budu muset počkat na ten důchod a možná potom budu vždycky půl roku na cestách jako vysmátá babka.

1 Citovat

Já závidím všem, co si můžou vzít volno v podstatě ze dne na den a zmizet, když jsem dělala na směny, tak po rozpisu na měsíc, už se s tím moc dělat nedalo, teď mi sice odpadlo směnování, ale zas za mě musí být náhrada, abych si mohla vzít nečekanou dovolenou, takže třeba zase min. 3-4týdny nahlásit dopředu, takže taky žádná sláva :-(

V letadle si absolutně neodpočnu, takže někam daleko se ukecám 1x třeba za 4roky, mám panickou představu, že budu 10h. v letadle, nedělá mi to dobře ani psychicky a posledních pár let ani fyzicky. Alkohol mi nechutná a ani nepomáhal, takže mám od doktorky neurol, na spaní to trochu pomůže, ale nervy to většinou stejně přetlučou. Sluchátka se rozhodně hodí. Teleport by byl super, to bych hned cestovala víc.

Můj seznam je velmi chudý:

Leden: Praha - Lisabon -Praha

Březen: Praha -Stockholm -Praha

Červen: Vídeň - Kefalonie -Vídeň

Srpen: Praha - Kodaň, Göteborg - Praha

Prosinec: Praha - Lisabon - Gran Canaria

 

 

1 Citovat

Letos se hodně zadaří. Celkem 6 dálkovek. Půlka pracovní a půlka s rodinou nebo kamarády. Naštěstí jsem OSVČ, tak si to časově umím přizpůsobit a vyřešit spoustu věcí po telefonu. Spíš tím trpí rodina, když jsem pryč. 

V letadle si absolutně neodpočinu. Jestli zavřu oči na hodinu dvě, tak jsem rád. Zkoušel jsem se zliskat, abych usnul, ale bylo mi pak akorát zle. Takže přiletím a jsem celej zlamanej a nevyspalej. Trvá mi 2 dny než se z toho dostanu. Úplně si to neužívám. Dokud to ještě nějak zvládám, tak budu lítat. Pak bych to viděl na auto/letadlo max. po Evropě...

0 Citovat

Jeste posledni a lehce stupidni poznamka mimo tema ode me, rikala jsem si, jak me ten stredni vek zmaha a jak nic moc nevydrzim ve srovnani s tim, kdyz jsem cestovala za par supu behem svych studentskych let, a buhviproc jsem mela pocit, ze se ta unava atd deje jenom mne, tak je dobry si precist, ze to tak ma i spousta ostatni.

Alo, taky jsem si na duchod planovala, ze budu treba pul roku na cestach, chtela jsem si projet kus Afriky (JAR  az Kena, ale ne autem, pekne busem jako driv), a to mam pocit, ze uz teda asi nedam. No nic, Kanary, Madeira a podobne jsou taky dobry.

2 Citovat

Moje lety 2024

Február:
Viedeň - Reykjavík - Viedeň: letenky som nechal prepadnúť, zdravotné dôvody

Apríl:
Bratislava - Bergamo - Bratislava: letenky opäť prepadli, tentoraz ochorelo dieťa

Zatiaľ toľko teda :-)

7 Citovat

Pobavilo :-))

1 Citovat

Ala napsal(a):

Ja jezdim taky jen s prirucakem, resp, jen s malym batuzkem do lowcostu, do velkyho kufru bych ani nevedela co tam dat, ale stejne musim debordelizovat.

Copak debordelizace, ale to praní a žehlení plus hromada restů pracovních i společenských z prvních dnů po návratu dělá zápřah na sto procent.

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Tak k řádné zaměstnanecké dovolené, která zpravidla činí 20-25 dnů, je možné i pár dnů přidat.

  • Možná lze u vás v práci pracovat přes státní svátek a to volno pak použít v jiný den.
  • Možná firma nabídne volné dny navíc za odpracované roky
  • Je možný zajít v pátek ráno na dárcovský odběr krve a odpoledne už se blížit vlakem či autobusem k letišti (radši žádné náročnější výkony)
  • Někdo si může dát home office v zahraničí, někdo pouze na území Česka, někdo ani to ne.
  • Můžete doplnit i další způsoby, jak si více nadstavit volno pro delší cestování.

JoJo. Mně se osvědčil styl tři týdny práce a pak týden volna a vypadnout ven. 

 

 

0 Citovat

Únor: Vídeň - Neapol - Vídeň (propadlo, byly tam bouřky a přívalové deště)

Únor: Praha-Hurghada-Káhira-Hurghada-Praha (pobyt s cestovkou plus skok na pyramidy, měli jsme zataženo a dokonce zapršelo), byly to 4 dny dovolené (noční odlet, ranní přílet)

Březen/duben: Vídeň - Malaga - Vídeň (přes Velikonoce, pršelo nám v pátek při příletu a pak úplně celou sobotu a neděli v kuse) - 1 den dovolené

Květen: Praha-Verona-Bergamo-Brno (hlásí nám samozřejmě déšť, takže asi nějaká kletba) - 2 dny dovolené

Červen: Katowice - Podgorica - Katowice  (6 dní dovolené)

Říjen: Katowice - Reykjavik - Katowice (1-2 dny dovolené)

No a ještě vyhlížím něco na týden na listopad/prosinec, buď koupačku Fuerteventuru nebo šlapání na Madeiře / Mallorce (GR221)

My máme oba s přítelem volnou pracovní dobu, můžeme si semtam den naddělat, v práci nemají s last minute volnem problém, máme HO jak se nám hodí, takže po nočním cestování domů můžeme z domu při debordelizaci pracovat... Ale taky závidíme ty několikaměsíční cesty, letadlo mě baví, ale ne až tak moc a hlavně za letenky nerada utrácím, takže zaletět někam na měsíc a pak cestovat po okolí by byla paráda. Ale stěžovat si nemůžeme.

Jinak letos bohužel slabé - nic velkého, nechytla jsem žádné dobré letenky (víc jak 12k bych nedala :D), ale loni jsme zvládli Mexiko a Maledivy (k tomu Lefkadu, Bretagne, Dubrovnik, Budapest).

 

1 Citovat

Tři týdny práce a pak týden volna (8 dní) jsem taky zažil. Ovšem nešlo o osmi-hodinovou pracovní dobu, nýbrž o dvanácti-hodinové pracovní směny, a to i včetně nocí a víkendů. Takže to dlouhodobě nebylo zdravotně udržitelné.

Následoval návrat do "normálu" po-pá s 25 dny dovolené (+ výše zmíněné vychytávky).

0 Citovat

Já zatím takhle, jinak už to taky snáším hůř, než když mi bylo 30, ale lítání mě baví furt

Jak už tu někdo psal, super pocit sedět ve vlaku na letiště, dát si pivko a těšit se, že pár dalších dní úplně vypnu......

 

01/2024 Košice-Praha a zpět

01/2024 Praha - Istanbul - Mauritius a zpět

02/2024 Košice - Praha a zpět

03/2024 Košice - Praha

03/2024 Vídeň - Mallorca a zpět

05/2024 Vídeň - Tirana - Praha

06/2024 Salzburg - Skopje a zpět

10/2024 Vídeň - Tirana a zpět

12/2024 Vídeň - Peking - Saigon; Bangkok - Peking - Budapešť

 

Ještě možná nějakou víkendovou otočku, když bude něco zajímavýho.....

 

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

...

zajímavý byl osmiminutový let Kasos-Karphathos s ATR 42-600 Olympic Airu a prolétnutí se King Airem B200 Jonairu ve Švédsku.

..

Byl tedy kratsi let Kasos-Karphathos nebo Hagfors-Torsby?

0 Citovat

Tenhle byl o celou minutu delší, 9 minut :)

0 Citovat

Letos je to takovy … no, chudý ..

Brezen

PRG-BRU-ATH-HER

HER-ATH-ZRH-PRG

PRG-FRA-NCE

NCE-ZRH-PRG

 

Kveten

PRG-IST

IST-PRG

 

Cervenec

PRG-FRA-BCN

AGP-BRU-PRG

 

Rijen

PRG-MUC-NAP

NAP-BRU-PRG

 

Listopad

PRG-FRA-SIN

SIN-TPE

TPE-BKK-ZRH-PRG

Urcite jeste neco pribude, ale dochazi mi fantazie :)

 

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Tři týdny práce a pak týden volna (8 dní) jsem taky zažil. Ovšem nešlo o osmi-hodinovou pracovní dobu, nýbrž o dvanácti-hodinové pracovní směny, a to i včetně nocí a víkendů. Takže to dlouhodobě nebylo zdravotně udržitelné.

Následoval návrat do "normálu" po-pá s 25 dny dovolené (+ výše zmíněné vychytávky).

Jo, jsou to dvanáctky. Objektivně ovšem musím dodat, že se hlídám, abych se příliš nepřepracoval:-) neboť cílem není být bohatý, ale spokojený:-)

 

0